Hvordan tager man et screenshot?

Når man ønsker tage et billede af alt det, som man ser på sin skærm, så skal man tage et screenshot. Hvordan man tager et screenshot, kommer an på hvilket styresystem du bruger. Alle styresystemer er utroligt nemme at tage et screenshot i og oftest tager det ikke mere end ét enkelt klik.

Et screenshot kan være en rigtig god ting at kunne, da det kan gøre mange ting væsentlig lettere. Har du for eksempel et problem med din computer, kan det være en fordel at sende et billede af problemet i stedet for at prøve at give en besværlig og nørklet forklaring.
Et screenshot ville også kunne bruges i forbindelse med et spil, hvor man gerne vil dele sin spiloplevelse med andre. Det kunne for eksempel være på Facebook, at man så lægger et billede af sit nye spil op, så man promoverer det lidt.

Har man en smartphone er det faktisk også muligt at tage et screenshot. Det kunne være, at man havde fået en sjov SMS, som vil være sjov at dele med sine venner på Facebook, så vil det være oplagt lige at tage et screenshot på sin telefon og så dele billedet videre.

Hvordan tager man et screenshot på en computer med windows?
Hvis du har en pc eller en bærbar computer, der har windows som styresystem, behøver du faktisk blot at klikke på én knap. Du finder den tast på dit tastatur, der hedder ”Prt Scr”. Den trykker du på, og herefter er dit billede klar til at blive sat ind i enten Word eller Paint.

Hvordan tager man et screenshot på en Mac?
På en Apple computer skal man have fat i 3 taster. Man trykker Apple (command-knappen) + Shift + 3, herefter gemmer den automatisk billedet på dit skrivebord.

Hvordan tager man et screenshot på en iPhone?
Hvis man skal tage et billede på sin iPhone, trykker man blot på Power-knappen (den man låser telefonen med) samtidig med, at man trykke på Home-knappen (den runde knap på fronten). Herefter lyser telefonen hurtigt op, og så ved du, at billedet er taget. En iPad fungerer efter samme princip.

Hvordan tager man et screenshot på en smartphone med Android?
Her holder du blot tilbage-knappen nede i 2 sekunder, og herefter trykker du på hjem-knappen. Så gemmer telefonen automatisk billedet i dit galleri.

Skriv kommentar

*