Hvordan bliver man pilot?
Dette indhold er sponsoreret
For at blive pilot, skal du tage en optagelsesprøve til pilot. Det er nemlig ikke dit karaktergennemsnit der bestemmer, om du er egnet til at blive pilot. Har du altid haft en drøm om at blive pilot eller er du blot nysgerrig på uddannelsen? Så kan du enten søge optagelsesprøve eller starte med et informationsmøde. Til et informationsmøde kan du spørge elever og undervisere om alverdens spørgsmål, så du bliver mere afklaret omkring dit valg. Du behøves altså ikke til informationsmødet at være 100 % sikker på, at det er pilot du vil. Optagelsesprøven viser om du er egnet eller ej, og hvis du gennemfører, er du skridtet tættere på en ægte flyvning.
Gennemfør optagelsesprøven
Optagelsesprøven er vigtig og afgørende for dit videre forløb på pilotuddannelsen. Den består af en række prøver i:
- Skriftlig engelsk
- Skriftlig matematik
- Almen instrumentforståelse
- Interview
Da du allerede nu ved, hvad optagelsesprøven går ud på, kan du med god grund gå i gang med at øve dig. Skriftlig engelsk og matematik svarer til C-niveau på gymnasiet, så med en gymnasial uddannelse, hvor disse fag indgik i dit forløb, er du allerede godt stillet. Måske kan du opfriske gloser og din regneteknik, ved at kigge gamle opgaver igennem. Du kan også finde flere testes på nettet, som kan opfriske din viden, og gøre dig mere parat til prøven. Da du ikke endnu ved hvilke opgaver du bliver stillet, er det ikke en garanti at øvelserne hjælper, men hvis det gør, er det hele forberedelsen værd. Interviewet består af en personlig samtale, så du kan med god grund benytte dine forældre eller en god ven til at øve dig overfor. Forberedelse kan gøre dig mere selvsikker til prøven, da du muligvis har øvet dig i et eller flere af spørgsmålene forinden.
Erhvervspilot
Lige nu er der en efterspørgsel på piloter. Faktisk siges det, at efterspørgslen på piloter indenfor de næste tyve år, som kan flyve kommercielle fly, vil eksplodere. Vælger du en pilotskole med tilknyttet flyselskab, kan du være heldig at opnå jobgaranti. Det er en byrde som lettes fra skulderen, hvis du kan sikre dig et job efter endt uddannelse. Du kan tage den integrerede uddannelse, hvor du studerer pilotuddannelsen på fuldtid, men du har også mulighed for at tage den modulare uddannelse. På den modulare uddannelse kan du læse sideløbende hvilket betyder, at du kan have arbejde eller anden uddannelse ved siden af. Det er derfor et fleksibelt forløb, som du selv kan skræddersy efter dine behov.