Hvordan bliver jeg dermatolog?
I arbejdet som dermatolog får du lov til at beskæftige dig med lægevidenskab på en lidt anden måde, end man gør i arbejdet som læge. Dermatologer beskæftiger sig nemlig med huden og de sygdomme, der måtte komme her. Dette kan enten være i form af eksempelvis akne og udslet, men det kan også være i form af forskellige kønssygdomme. Man skal dermed kende til et bredt repertoire af diverse hudsygdomme og kan med denne viden altså hjælpe og gøre en stor forskel for de patienter, der tager kontakt til én.
En uddannelse som speciallæge
Vejen mod at blive dermatolog går igennem lægestudiet. For at kunne kalde sig dermatolog er man i første omgang nødt til at være færdiguddannet læge og herefter kan man søge ind på en af de mange speciallægeuddannelser, der i øjeblikket bliver tilbudt. Én af disse er dermatologiuddannelsen, og med denne uddannelse i rygsækken kan du altså kalde dig dermatolog. Samlet set tager lægeuddannelsen og speciallægeuddannelsen 12 år at gennemføre, såfremt man vælger at tage uddannelserne direkte efter hinanden.
For at kunne søge ind på den indledende lægeuddannelse er det desuden et krav, at man har gennemført en relevant gymnasial studentereksamen. Umiddelbart kan det lyde som mange år at bruge på uddannelse, men ikke desto mindre får man altså alt den nødvendige viden og ikke mindst praktiske erfaring ved at tage en sådan uddannelse. Det kan altså sagtens betale sig, når man tænker over, hvor meget ansvar en dermatolog har og dermed hvor meget hjælp og vejledning en sådan kan give patienterne.
En fremtid som dermatolog
Når man står som færdiguddannet dermatolog, kan man enten blive ansat i en hudlægepraksis eller åbne sin egen. På de danske hospitaler vil man også kunne finde deciderede afdelinger, der beskæftiger sig med hudsygdomme, og her kan man altså også blive ansat efter endt uddannelse. Der er dermed flere muligheder at vælge imellem efter endt uddannelse, og som dermatolog vil du kunne se frem til et arbejde, hvor du kan hjælpe patienter med deres hudproblemer.