E-Hvordan.dk

  • Forside
  • Jobs
  • Kærlighed
  • Teknologi
  • Uddannelse
  • Kontakt
Close

E-Hvordan.dk

Close
  • Forside
  • Jobs
  • Kærlighed
  • Teknologi
  • Uddannelse
  • Kontakt
Hvordan bliver man psykolog?
Share:
Jobs 11. januar 2020 Peter

Hvordan bliver man psykolog?

En psykolog arbejder med et væld af forskellige arbejdsopgaver. En psykolog udfører både undersøgelser, behandlinger, tests, træning, rådgivning samt undervisning. Dette kan foregå på en klik med blot én enkelt person, eller med en større gruppe personer – fx på en skole eller i en virksomhed.

Der er desuden mange muligheder for at specialisere sig i forskellige områder, som psykolog. Fælles for stort set alle psykologer er, at de arbejder med menneskers psyke. Som psykolog er du derfor nødt til at have stor tålmodighed. Nogle af dine klienter har måske brug for at blive behandlet og hjulpet i flere år.

Det er også vigtigt, at du er god til at holde et stabilt overblik. Samtidig skal du også have mod til at tage beslutninger, være handlekraftig, og selvfølgelig også være i stand til at tale med mennesker. Det er især folk med personlige problemer, du skal snakke med.

Om jobbet som psykolog

Der er flere forskellige specialer inden for psykologien. Der er følgende at vælge mellem:

  • Klinisk børnepsykolog
  • Arbejds- og organisationspsykologi
  • Psykoterapi (børn/voksne)
  • Klinisk børneneuropsykologi
  • Psykotraumatologi
  • Pædagogisk psykologi
  • Gerontopsykologi
  • Sundhedspsykologi (børn/voksne)
  • Psykopatologi
  • Klinisk neuropsykologi

Hvis du får et job inden for det offentlige, vil du ikke blot undersøge og behandle personer, der har psykiske problemer. Du vil ligeledes også få andre opgaver, der inkluderer at indtage en rådgivende rolle i forbindelse med diverse sociale, psykologiske eller organisatoriske spørgsmål.

Din arbejdsplads kan være flere steder inden for det offentlige. Det kan fx være i socialforvaltningens børne- og familieafdeling, de kommunale pædagogiske-psykologiske eller en børnehave eller skolefritidsordning. Endvidere kan det dog også være på forskellige behandlingshjem samt distriktspsykiatrien.

Der er også job på sygehusene

Som psykolog er det også muligt at få et job på de danske sygehuse. Det er blandt andet på de psykiatriske og neurologiske afdelinger, at der er jobs at hente. Der er dog også flere steder, hvor du kan få job, hvor der ikke er fokus på at behandle psykiatriske patienter, såfremt dette er et ønske.

Eksempelvis kan der være behov for en psykolog til de patienter, der har en livstruende sygdom. I et sådant tilfælde kan der sagtens være et behov for at tale om det. Endvidere kommer du til at arbejde sammen med en lang række andre faggrupper. Det inkluderer læger, socialrådgivere, fysioterapeuter mv.

Du kan også ansættes i en privat virksomhed

Er du ansat i en virksomhed, kan du komme til at arbejde med personalepolitik og medarbejderuddannelse, men også med test og udvælgelse af nye ansatte. Dette er naturligvis primært noget, der er aktuelt i større virksomheder. Derfor er det sandsynligvis ikke en mindre virksomhed, du vil blive ansat i.

Læs også  Hvordan bliver jeg postbud?

Du kan også vælge at blive selvstændig psykolog. Det kræver naturligvis, at du har din egen praksis. Her vil du ofte komme til at behandle dine klienters personlige forhold og arbejde. Dertil kan du også komme til at arbejde med personer i alle aldersgrupper. Det er dog op til dig selv, hvilket klienter, du vælger at tage ind.

Behandling af personlige problemer er et samarbejde mellem dig og din klient. Det er meningen, at klienten skal udvikle sig og lære mere om, hvordan han eller hun kan tage ansvar for sine problemer. Det kan ske i en klinik eller ved, at du tager ud og besøger din klient. De fleste vælger dog at have deres egen klinik.

Bacheloruddannelse i psykologi

Psykologi er et fag, der handler om menneskers tanker, følelser, behov, drømme og forestillinger. Det er også et fag, der handler om, hvordan mennesker og deres hukommelse virker. Ydermere handler det også en del om, hvordan vi lærer nye ting, såvel som hvorfor mennesker gør, som de gør.

Når du tager en bacheloruddannelse i psykologi, så undersøger du, hvordan alle disse ting bliver påvirket af de forhold, som vi mennesker lever under. Du undersøger også, hvordan de oplevelser og erfaringer, vi har haft, på virker. Du vil få et indblik i samspillet mellem psykologisk teoridannelse og forskningspraksis.

Du lærer også at blive i stand til at identificere forskellige teoretiske perspektivers relevans, mens du også vil lære om centrale metodologiske greb i forhold til at tage sig af de daglige problemer. Under uddannelsen vil du blive præsenteret for en række forskellige menneskesyn, der er grundlæggende for psykologisk teori.

Du skal selvfølgelig også analysere, hvordan disse forskellige menneskesyn har betydning, for at skabe en dybere psykologisk viden. Dertil vil du også få et indblik i psykologiens historiske udvikling, en lang række forskellige videnskabsteoretiske grunddiskussioner såvel som fagets forskellige teoretiske retninger.

Uddannelserne er ikke ens på alle universiteter

Alle uddannelser er ikke helt ens på tværs af de fem universiteter, hvor det er muligt at læse psykologi. Det er en uddannelse, der kan tages på Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Disse uddannelser adskiller sig dog lidt fra den sidste, som er Roskilde Universitet.

Læs også  Hvordan bestiller man lettest etiketter til erhvervsbrug?

På de førstnævnte universiteter er psykologi en professionsuddannelse, hvor du både skal færdiggøre en bachelor- og kandidatuddannelse, hvilket gør dig kvalificeret til at arbejde som psykolog. Hvis du i stedet tager den på Roskilde Universitet, så er der tale om en såkaldt kombinationsuddannelse.

Det er en uddannelse, hvor du efter et års basisstudier skal læse psykologi i kombination med et andet fag. Det er en mere bred uddannelse, men dog stadig med fokus på psykologien og en række andre fagområder. Derfor er det en tværfaglig uddannelse, hvor du ikke bliver cand. psych. eller psykolog.

Flere af uddannelserne på de forskellige universiteter har en længere række fag og fagområder tilfælles. Du kommer blandt andet altid til at studere de psykologiske grunddiscipliner, men også fag som:

  • Socialpsykologi: Et fag, der handler om de sociale omgivelser indflydelse på enkelt individ, samt dets identitet og holdninger.
  • Personlighedspsykologi: Her er der tale om et fag, der har fokus på det enkelte menneske, hvor der dog især er fokus på det følelsesliv og forestillingsverden.
  • Udviklingspsykologi: I dette fag lærer du mere om individets udvikling og livsfaser. Det inkluderer alt fra den tidlige barndom hen over ungdommen til voksenlivet.
  • Kognitions- og indlæringspsykologi: Faget her handler om, hvordan mennesket lærer og husker, og hvor du specielt arbejder med teorier om både sprog, begrebsdannelse, tænkning og hukommelse.

Giver indsigt psykologiens forskellige metoder og analytiske greb

På denne uddannelse vil du selvfølgelig få indsigt i psykologiens mange metoder og analytiske greb. Det er med til at give dig en bedre forståelse af nutidens empiriske og teoretiske problem. Det inkluderer ting som, hvordan teknologi i dag er med til at forme vores selvforståelse.

Du vil dog også få mere indsigt i, hvordan organiseret af magt og øvrige forhold har indflydelse på vores liv, på vores velbefindende, og på vores arbejde. Dertil er der også en række andre fag, hvor du lærer, hvordan man gør brug af psykologien i praksis:

  • Klinisk psykologi: Dette er et fag, der handler om, hvordan man undersøger og behandler mennesker med psykiske problemer. Det er dog ikke et obligatorisk fag på RUC.
  • Pædagogisk psykologi: I dette fag arbejder man med opdragelse og undervisning. Der bliver dog især lagt vægt på de menneskelige handlinger, som påvirker i enten den ene eller anden retning.
  • Arbejds- og organisationspsykologi: Som navnet på dette fag antyder, så er der tale om et fag, der beskæftiger sig med forholdet mellem mennesket og arbejdet.
Læs også  Fagforeningernes rolle i arbejdsløshedsforsikring og dagpenge i Danmark

Veksler mellem forskellige undervisningsformer

Der er flere forskellige undervisningsformer, der veksles mellem. Det inkluderer både forelæsninger og holdundervisning, men også studenteroplæg og diskussion. Endvidere skal der naturligvis laves selvstændigt projektarbejde, som i mange tilfælde er gruppebaseret. En stor del af læsestoffet er på engelsk.

Når du skal afslutte din bacheloruddannelse, skal du lave og aflevere et bachelorprojekt. Uddannelsen giver den akademiske titel BA eller BSc. Hvis du har taget din uddannelse på Roskilde Universitet (RUC), afhænger det af dit individuelle studieforløb.

Hvis du i stedet tager din uddannelse på KU, SDU, AAU og AU, kan du få titlen cand.psych. Det kræver dog, at du fortsætter på kandidatuddannelsen i psykologi. Med denne titel får du dermed også retten til at kalde dig selv for psykolog. På RUC bliver du i stedet cand.mag. i psykologi i kombination med et andet fag.

Kandidatuddannelse i psykologi

Når du tager din kandidatuddannelse i psykologi, vil du lære om teorier, der beskæftiger sig med menneskets bevidsthedsliv og erkendelse. Du kommer dertil også til at beskæftige dig med den personligheds struktur og udvikling, psykiske vanskeligheder, lidelser og livskriser.

Ydermere kan du også lære mere om den interaktion, der er mellem det enkelte menneske, andre mennesket og samfundet som helhed. Kandidatuddannelserne er bygget op på forskellig vis på hver af universiteterne. Derfor kan der være flere forskellige fag og fordybelsesmuligheder. Der kan være fag såsom:

  • Neuro- og informationspsykologi
  • Klinisk psykologi
  • Kognitions- og udviklingspsykologi
  • Pædagogisk psykologi
  • Social-, udviklings- og integrationspsykologi
  • Arbejds- og organisationspsykologi

Psykolog løn – hvad tjener en psykolog?

Der er stor forskel på, hvor meget en psykolog tjener. Det afhænger af op til flere forskellige ting. Den gennemsnitlige indtægt per måned for nyuddannede kan ses herunder. Indtægten, der er angivet nedenfor, er inklusive både pension, tillæg, værdi af personalegoder mv.

  • Privat: 33.640 kr.
  • Kommune: 36.794 kr.
  • Stat: 34.841 kr.

Hvis du som psykolog har din egen praksis, afhænger din løn af, hvor mange klienter du har. Du kan naturligvis fastsætte din pris selv, men det er meget normalt, at en sådan konsultation koster ca. 960 kr. i time.

Forrige indlæg Hvordan opstår en tsunami?
Hvordan opstår en tsunami?
Next post
Nyt fra internettet

Lignende indlæg

Hvordan bliver man kosmetisk sygeplejerske?
Share:
Jobs

Hvordan bliver man kosmetisk sygeplejerske?

16. oktober 2019 Peter
Ét af de nyere job, der også er blevet populært i løbet af de seneste år, er jobbet som kosmetisk sygeplejerske. Det er...
Hvordan bliver man pilot?
Share:
Jobs

Hvordan bliver man pilot?

3. januar 2020 Peter
Som pilot har du og en anden pilot ansvaret for at føre et luftfartøj (typisk et fly) sikkert fra start til landing. Dertil er det...

Leave A Comment Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close

Seneste indlæg

  • 19. marts 2025
    Nem og hurtig registrering hos LEI Register
    Diverse, Udvikling
  • Sådan udvikler du en effektiv brandstrategi for din virksomhed
    30. december 2024
    Sådan udvikler du en effektiv brandstrategi for din virksomhed
    Diverse
  • 10. december 2024
    Hvordan er K-Beauty blevet så populært i Europa?
    Kærlighed
  • 3-faset ladekabel Forståelse af teknologi og fordele
    6. juni 2024
    3-faset ladekabel Forståelse af teknologi og fordele
    Teknologi

Kategorier

  • Hvordan bliver man psykolog?
    annonce
    55 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    diverse
    321 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    jobs
    63 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    kaerlighed
    61 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    kendte
    4 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    madlavning
    22 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    sundhed
    50 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    technyt
    56 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    teknologi
    64 Indlæg
  • Hvordan bliver man psykolog?
    tragedier
    3 Indlæg
Bliv klogere
Nem og hurtig registrering hos LEI Register
19. marts 2025
Sådan udvikler du en effektiv brandstrategi for din virksomhed
Sådan udvikler du en effektiv brandstrategi for din virksomhed
30. december 2024
Hvordan er K-Beauty blevet så populært i Europa?
10. december 2024
3-faset ladekabel Forståelse af teknologi og fordele
3-faset ladekabel Forståelse af teknologi og fordele
6. juni 2024
Inspiration til sportsbetting hos Betinia
Inspiration til sportsbetting hos Betinia
4. juni 2024
Forståelse af KYC-software og Digital KYC: Effektive Værktøjer til Verifikation af Kunder
Forståelse af KYC-software og Digital KYC: Effektive Værktøjer til Verifikation af Kunder
1. juni 2024
På udkig efter en ny lejlighed: Hvad skal du være opmærksom på?
På udkig efter en ny lejlighed: Hvad skal du være opmærksom på?
18. marts 2024
Hvordan forbereder man sig til åbning af sin butik?
Hvordan forbereder man sig til åbning af sin butik?
8. marts 2024
Takeaway: Dine favoritretter er kun et klik væk
Takeaway: Dine favoritretter er kun et klik væk
22. februar 2024
Hvordan fungerer måltidskasser i 2024?
Hvordan fungerer måltidskasser i 2024?
6. februar 2024
Copyright © 2022 E-hvordan.dk. Alle rettigheder opretholdes.
Vi bruger cookies. Vi håber du er okay med det. Læs mere
OK
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
GEM & ACCEPTÈR