Hvordan laver man spejlæg?
Der skal ikke være nogen tvivl om, at spejlæg ikke er det sværeste at lave. Der er en lang række andre retter med æg, der er langt sværere at lave. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er alligevel er et par gode råd at hente her på siden, hvis du har i sinde at skulle lave spejlæg på panden.
Det er fx uhyre vigtigt, at du sørger for at passe godt på med varmen, da du ellers kan ende med at få et par brændte spejlæg – og det har du næppe lyst til. Noget helt andet er, at du altid bør vente med at krydre dine æg med peber til sidst. Det er der mange, der vælger at gøre som noget af det første, når de laver spejlæg.
Sådan laver du de bedste spejlæg
Hvis du ikke har prøvet at lave spejlæg før, eller du føler, at du ikke helt har ramt plet de gange, hvor du har lavet dem, så kan du her på siden finde lidt hjælp til, hvordan du bedst kan lave dem. Til en start kan du dog få en lille oversøgt over de ingredienser, der skal bruges til at lave dine spejlæg.
Ingredienser:
- To æg
- En spiseskefuld smør
- Salt og friskkværnet peber
- En smule hakket purløg (kan dog udelades)
Sådan gør du:
- Du skal starte med at varme panden op ved middel varme. Hvis det er et komfur med en skala fra 1 til 9, skal du stille den på 5. Du skal nu blot lade panden varme op i et par minutter.
- Dernæst skal du smelte en god spiseskefuld smør på panden.
- Nu skal du forsigtigt slå et æg ud i en lille skål, hvorfor du lige så forsigtigt skal vippe det ned på den varme pande. Det samme skal du blot gentage med det andet æg. Det er vigtigt, at du hælder dine æg så forsigtigt ned på panden, at hviden ikke ender med at flyde alt for meget ud.
- Det næste skridt er blot at lade ægget sætte sig, uden at du rører ved panden. Dernæst skal du blot stege fem færdige, hvilket tager 2 til 4 minutter. Den reelle stegetid afhænger af, hvor gennemstegte du ønsker, at dine spejlæg skal være.
- Det sidste skridt er at lade dem hvile lidt på panden i cirka et minuts tid, efter at du har taget den af den varme kogeplade. Nu skal du blot krydre med salt og friskkværnet peber samt eventuelt drysse lidt hakket purløg på.
- For at sikre den bedste oplevelse, skal du selvfølgelig sørge for at servere det med det samme.
Alle kan lære at lave et perfekt spejlæg
Du bør ikke tro, at det ikke kan lade sig gøre at lære at lave det perfekte spejlæg. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre. Som der også er givet udtryk for før, så er det ikke specielt svært at lave spejlæg, hvis blot man ved, hvordan man skal bære sig ad med det.