Hvordan skæres en culottesteg?
Det er vigtigt, at din culottesteg skal skæres korrekt, da det ellers vil ødelægge spiseglæden. Hvis du har brug for hjælp til dette, er du kommet til det helt rette sted. Heldigvis er det dog ikke noget, der er specielt svært. Derfor skal du heller ikke være i tvivl om, hvorvidt du egentlig kan finde ud af at skære en culottesteg.
Sådan skal en culottesteg skæres
Du skal som regel skære kød på tværs af kødfibrene. Det vil nemlig sikre, at det er let at tygge, og derfor vil det også gøre det mest mørt. I de fleste stege går kødfibrene på langs af stegen. Det er den samme vej hele vejen igennem stegen. Sådan forholder det sig dog ikke med en culottesteg.
Hvis der er tale om en culottesteg, så vender fibrene halvvejs, eller de stråler fra spidsen af stegen som en vifte. Når du først har tilberedt den, er det ikke helt så let at se, men det er dog forholdsvis nemt at se det på den rå steg. Her er det vigtigt, at man huske at kigge på kødsiden, og ikke på fedtsiden.
En god idé er at sætte en kødnål i den spids, hvor man skal starte med at skære for. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det ikke let at se, hvor du skal skære, når stegen er stegt. Det kan hjælpe dig rigtig meget. Det gør sig i høj grad gældende, hvis du ikke har prøvet at skære en culottesteg før.
Hvis du skal skære en culottesteg, er der op til flere måder, der kan bruges. Det er dog ikke alle, der ved, at der er flere muligheder for at skære en culottesteg ud på korrekt vis. Hvis du ikke ved, hvordan man skal gøre, kan du herunder finde to forskellige metoder – så kan du selv vælge, hvilken du mener, der er den rette.
Culotte-udskæringsmetode 1:
Her skal du starte fra spidsen og skære til næsten halvdelen af stegen er skåret for. Når du har gjort dette, så skal du vende den rundt og skære den fra den anden vej, for at få det bedst resultat. Det er vigtigt, at du holder øje med skiverne, mens du skærer dem.
Culotte-udskæringsmetode 2:
Hvis du i stedet vælger at gøre brug af denne metode, så skal du starte fra spidsen af stegen. Du skal dreje skæreretningen som en vifte. På lige fod med den metode, der er blevet beskrevet herover, så er det vigtigt, at du sørger for at holde øje med skiverne, mens du skærer dem.
Det er vigtigt, at du skærer din culottesteg på korrekt vis
Det er ikke alle, der er klar over det, men det er uhyre vigtigt, at du sørger for at skære din culottesteg på korrekt vis. Som der også tidligere er givet udtryk for, så kan det ende med at ødelægge din spiseoplevelse. Derfor bør du også gøre brug af en af de to metoder, der er beskrevet herover, når du skal skære kødet.