Hvordan skriver man et blogindlæg?
En blog kan bedst beskrives som en form for offentlig dagbog, der bliver udgivet på nettet. Du kan skrive om alt, der har din interesse, og som du har lyst til at dele med andre. Du kan fx skrive om din dagligdag, dine personlige tanker og oplevelser. Du kan dog også skrive om et konkret emne.
Bloggen bliver udgivet på en hjemmeside og opdateres jævnligt. Typisk opdateres den med enten korte eller mellemlange tekster. Selve bloggen er bestående af et stort antal tekster og indlæg, hvor det altid er de nye indlæg, der vises øverst.
Forfatteren til en blog, kaldes for en blogger. Hver blogger har ofte en personlig stil og en måde at skrive på, som adskiller dem fra andre bloggere på nettet. Der er mange bloggere, der er dygtige til at gøre deres blog interessant, så de kan fastholde deres læsere.
Faste læsere kaldes også for følgere. En blogger behøver ikke nødvendigvis at være en kendt person, da en blog sagtens kan skrives og drives under et pseudonym (et andet navn, end sit eget).
Hvordan skriver jeg et blogindlæg?
Hvis du skal skrive et blogindlæg, er det vigtigt, at du forsøger at skrive så interessant, som muligt. Dertil skal du også skrive så vedkommende, at læseren får lyst til at komme igen og læse det næste indlæg. På denne måde får du nemlig faste følgere af din blog.
Hvert blogindlæg, der skrives og publiceres på din blog har et emne eller en oplevelse, der optager ham eller hende, der skriver. Det står bloggeren frit for, hvad vedkommende skriver om, hvorfor emnet kan være alt mellem himmel og jord. Der er nemlig ingen regler for indholdet.
Normalt har bloggeren dog meninger om emnet og situationen, der bliver beskrevet. Bloggeren kan dog også lægge op til diskussion eller debat med sine læsere. En blog kan også bruges til at dele sine overvejelser og holdninger om et emne, men det kan dog også blot være en tankestrøm eller beskrivelse af oplevelser.
Et blogindlæg er typisk subjektiv
Det er meget normalt, at det er bloggerens egne holdninger og oplevelser, der bliver skrevet om. Derfor er en blog naturligvis også en personlig ting. Da det er en personlig blog, vil den i sit sprog og indhold også minde en del om alt lige fra en klumme til en Facebook-opdatering.
På en blog er der ofte et svarfelt, hvor deres læsere har mulighed for at kommentere på indholdet. Derved er det også muligt for andre læsere at bygge yderligere på i forhold til debatten, ved at skrive en kommentar til det respektive blogindlæg, som du har skrevet og publiceret.
Det er naturligvis også værd at det gøres klart, at den blog sagtens kan være skrevet under et pseudonym. Det betyder, at du sagtens kan bruge et andet navn, end dit eget, hvis du ikke føler, at du er helt tryg ved at gøre dette. Det er op til dig selv, om din blog skal være skrevet under dit eget navn eller et andet navn.