E-Hvordan.dk

  • Forside
  • Jobs
  • Kærlighed
  • Teknologi
  • Uddannelse
  • Kontakt
Close

E-Hvordan.dk

Close
  • Forside
  • Jobs
  • Kærlighed
  • Teknologi
  • Uddannelse
  • Kontakt
Hvordan bliver man diplomat?
Share:
Jobs 10. december 2019 Nicolai

Hvordan bliver man diplomat?

I det internationale samfund bliver Danmark repræsenteret af diplomater. De bliver for det meste ansat ved en ambassade, et konsulat eller som fast repræsentation ved internationale organisationers hovedsæder. De har til opgave at repræsentere Danmark inden for diplomatiet – og det omfatter mange forskellige ting.

De repræsenterer arbejder inden for diplomatiet. Det betydet et sæt af normer og regler til både information, kommunikation og forhandling mellem stater, som selvfølgelig er baseret på gensidig interesse. En diplomat vil ofte være ansat hos Udenrigstjeneste, hvor der dog også er andre medarbejdere, som beskrevet herunder.

Diplomati bruges af stater i et forsøg på at fremme egne interesser ved at påvirke andre stater. Derfor bygger en diplomats arbejde selvfølgelig også på et fredeligt samarbejde frem for krig og konflikt.

Job som diplomat

Udenrigstjenesten er en samlet betegnelse, der dækker over forskellige ting. Det dækker nemlig både over Udenrigsministeriet, ambassaderne, konsulaterne samt øvrige internationale repræsentationer. De står for at lede og koordinere både udenrigspolitiske og -økonomiske forbindelser til udlandet – hele verden over.

Det inkluderer blandt andet Danmarks deltagelse i samarbejdet inden for EU. Det tæller dog også flere andre internationale organisationer samt det internationale udviklingssamarbejde. Både ambassadører, chargé d’affaires, konsuler mv. er alle ansat inden for diplomatiet, hvorfor der findes mange typer af diplomater.

Den er dog især én form for diplomati, der er mere almindelig end andre. Her er der tale om et lands faste repræsentation i andre lande, hvilket sker under ledelse af en ambassadør. De diplomater, der er ansat ved ambassaden, er også ansat i Udenrigsministeriet, hvorfra de er udstationeret i en kort eller lang periode.

Skal repræsentere Danmark

Både en ambassadør og de øvrige diplomater har til opgave at repræsentere Danmark. I denne sammenhæng skal de også beskytte landets og de danske statsborgere interesser. Det sker i form af at forhandle med det andet lands myndighed og altid at være opdateret om forholdene i det givne land med alle lovlige midler.

Endvidere skal de også fremme både kulturelle, økonomiske samt andre forbindelse mellem de to lande. Hvis du er ansat på et generalkonsulat eller et handelskontor, vil du primært skulle varetage eksportfremmende opgaver. Det er også et bevis på, at du som diplomat kan ende med at have rigtig mange forskellige opgaver.

Danmark har 68 forskellige ambassader

I alt har Danmark 68 forskellige ambassader, der er spredt ud over verden. Fælles for dem alle er, at de altid er placeret i en hovedstad. Der er dog nogle ambassader, der dækker mere end ét land. Både placeringen og antallet af ambassader bliver nøje overvejet og prioriteret i henhold til Danmarks interesser og prioriteter.

Danmark har selvfølgelig en ambassade i hvert EU-land. Samtidig har de også en ambassade i alle lande, der er en del af Danidas programsamarbejde. Danmark har dog også seks repræsentationer ved internationale organisationer. Det inkluderer bl.a. FN-repræsentationen i New York og EU-repræsentationen i Bruxelles.

Foruden ovenstående, så har Danmark også hele 16 forskellige generalkonsulater, handels-, innovations- og repræsentationskontorer. Generalkonsulaterne er for det meste placeret i en større provinsby i udlandet, da de har til opgave at tage sig af kulturelle og kommercielle opgaver samt hjælpe nødstedte danskere i landet.

Eksempelvis har Danmark generalkonsulater i både Flensborg og Shanghai. Handelskontorer og andre typer af repræsentationskontorer er placeret i områder, der på en eller anden vis har kommerciel interesse for det danske land. Det inkluderer blandt andet områder som Silicon Valley i Californien i USA og Taipei i Taiwan.

Der er forskel på de udsendtes diplomatiske repræsentation

Der er forskel på de udsendte medarbejderes diplomatiske repræsentation. Den eller de ledende ansatte har titel af ambassaderåd, mens der er én af dem, der som regel vil være stedfortræder for ambassadøren. Er det en repræsentation med mere end én ambassaderåd, så vil stedfortræderen ofte få en titel af ministerråd.

En gesandt har rang efter en ambassadør, men dog før en chargé d’affaires. I dag bliver titlen som gesandt kun brugt til chefens stedfortræder, hvis der er tale om en større repræsentation. Dertil gives den dog også til tjenestemænd i forbindelse med særlige forhandlingsopgaver i udlandet, som han eller hun skal varetage.

En chargé d’affaires er i diplomatiet en repræsentationschef af laveste rang. Det kan dog også være en stedfortræder for en repræsentationschef. Derfor har en chargé d’affaires også rang efter ambassadører og gesandter. De er ikke akkrediteret af værtslandets statsoverhoved, men i stedet af udenrigsministeren.

Om Danmark vælger at lade sig repræsentere af en ambassadør eller af en chargé d’affaires afhænger af flere ting. Det er dog særligt noget, der afhænger af de politiske forhold i det respektive land. Derfor handler det i høj grad også af, hvorvidt der er en gensidighed mellem de Danmark og det respektive land.

Diplomater nyder diplomatisk immunitet

Hvis du er ansat som diplomat, så får du diplomatisk immunitet. Det betyder, at du ikke kan blive retsforfulgt eller udsat for andre indgreb, der kommer fra de stedlige myndigheder. Det ændrer dog ikke på, at de stadig har pligt til at overholde de gældende love i opholdslandet, som det gør sig gældende for alle indbyggere.

Hvis dette bliver misbrugt, vil opholdslandet kunne erklære den givne diplomat ”persona non grata”. Derefter vil den respektive diplomat være uønsket i landet. I de fleste tilfælde vil det resultere i, at vedkommende bliver hjemkaldt af Udenrigsministeriet. Derfor vil han eller hun ikke længere kunne bibeholde sin stilling.

En konsul bliver udsendt af en regering med henblik på at gøre tjeneste i udlandet. Der kan være tale om et væld af forskellige opgaver. De vil dog typisk være af praktisk karakter. Det tæller at fremme samhandelen, håndtere pas- og visumsager samt notarialforretninger, og yde bistand til danske statsborgere m.m.

Der er nogle konsuler, der er fastboende i det pågældende land, som udpeges af regeringen til at være honorær ulønnet konsul. For at være egnet til dette, skal man dog nyde god anseelse og have en vis position på stedet. Dertil er det også en nødvendighed at have gode forbindelser til myndigheder og organisationer.

Dette ledes en konsulær repræsentation af

Der er forskel på, hvad en konsulær repræsentation ledes af. Det afhænger nemlig af dens betydning. Typisk ledes den dog af enten en generalkonsul, en konsul eller en vicekonsul. Derfor er der også forskel på, hvordan det betegnes. Det bliver enten betegnet som værende hhv. et generalkonsulat, konsulat eller vicekonsulat.

Et konsulat vil dog i undertiden være ledet af en konsul, der ar en personlig titel af generalkonsul. Danmark har cirka 430 honorære, hvilket betyder, at det er ulønnede konsuler. Det er ofte enten lokale advokater eller forretningsfolk, der har en tilknytning til Danmark. De står især for at hjælpe danskere i nødsituationer.

Arbejdsplads

I dag beskæftiger Udenrigsministeriet omtrent 1.600 medarbejdere, hvoraf størstedelen (ca. 1.000) arbejder i København. Resten af de 600 ansatte er udsendt til de danske repræsentationer spredt ud over hele verden. Dertil skal der også tages højde for, at der er et antal lokale medarbejdere på repræsentationerne i udlandet.

Danmark har både ambassader, generalkonsulater og handelskontorer i mere end 100 byer, som er spredt ud over mere end 80 lande. Dertil har vi også repræsentationer ved alle internationale organisationer. Alle de faste repræsentationer ledes altid af en person, der har både titel og rang som ambassadør.

Diplomat løn – hvad tjener en diplomat?

Diplomaters løn bliver ikke oplyst. Derfor kan der ikke gives et konkret svar på, hvad du kan forvente at tjene som diplomat. I denne forbindelse er der mange faktorer, der har relevans. Da du som diplomat kan have en del forskellige stillinger, så er det naturligvis ét af de aspekter, der har størst indflydelse på en diplomat løn.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du som diplomat kan forvente at tjene en god hyre. Derfor skal du ikke tro, at der ikke er økonomiske goder forbundet med at få et job som diplomat. Hvis du bliver ansat som ambassadør eller generalkonsul, så vil du dog kunne forvente, at din løn er højere, end vis du bliver konsul.

Previous post Hvordan bliver man astronaut?
Hvordan bliver man astronaut?
Next post Hvordan skriver man et essay?
Hvordan skriver man et essay?

Related Posts

Hvordan bliver man Lord?
Share:
Jobs

Hvordan bliver man Lord?

9. januar 2020 Nicolai
Det kan være en kompleks affære, hvis du gerne vil være Lord i Det Forenede Kongerige. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at være. I dag kan...
Hvordan bliver man skuespiller?
Share:
Jobs

Hvordan bliver man skuespiller?

24. november 2020 Nicolai
Det er ikke let at blive skuespiller. Det er vigtigt, at det er slået fast. Det er der flere grunde til, men dette er dog især på grund af, at...

Leave A Comment Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close

Seneste indlæg

  • Hvordan analyseres en virksomheds økonomi?
    13. januar 2021
    Hvordan analyseres en virksomheds økonomi?
    Diverse
  • Hvordan vurderer jeg en virksomheds troværdighed og økonomi?
    11. januar 2021
    Hvordan vurderer jeg en virksomheds troværdighed og økonomi?
    Diverse
  • Hvordan holder man sig opdateret i en travl hverdag?
    10. januar 2021
    Hvordan holder man sig opdateret i en travl hverdag?
    Diverse
  • Hvordan kommer man i gang med online investering?
    7. januar 2021
    Hvordan kommer man i gang med online investering?
    Diverse

Kategorier

  • Hvordan bliver man diplomat?
    diverse
    109 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    jobs
    35 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    kaerlighed
    25 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    kendte
    4 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    madlavning
    14 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    sundhed
    41 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    teknologi
    38 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    tragedier
    3 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    uddannelse
    46 Posts
  • Hvordan bliver man diplomat?
    udvikling
    1 Posts
Bliv klogere
Hvordan analyseres en virksomheds økonomi?
Hvordan analyseres en virksomheds økonomi?
13. januar 2021
Hvordan vurderer jeg en virksomheds troværdighed og økonomi?
Hvordan vurderer jeg en virksomheds troværdighed og økonomi?
11. januar 2021
Hvordan holder man sig opdateret i en travl hverdag?
Hvordan holder man sig opdateret i en travl hverdag?
10. januar 2021
Hvordan kommer man i gang med online investering?
Hvordan kommer man i gang med online investering?
7. januar 2021
Hvordan downloader jeg lyd- og videofiler til min computer?
Hvordan downloader jeg lyd- og videofiler til min computer?
5. januar 2021
Hvordan køber man golfudstyr til den bedste pris?
Hvordan køber man golfudstyr til den bedste pris?
3. januar 2021
Hvordan klargør man sin bil?
Hvordan klargør man sin bil?
31. december 2020
Hvordan føles begyndende veer?
Hvordan føles begyndende veer?
24. december 2020
Hvordan sparer man penge på nettet med rabatkoder?
Hvordan sparer man penge på nettet med rabatkoder?
23. december 2020
Hvordan indretter jeg mit hjem bedst?
Hvordan indretter jeg mit hjem bedst?
22. december 2020
Copyright © 2019 E-hvordan.dk. Alle rettigheder opretholdes.
Vi bruger cookies. Vi håber du er okay med det. Læs mere
OK
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.