Hvordan laver man flæskesteg?
Har du altid ville lære at lave flæskesteg? Det er aldrig for sent. Hvis du har besluttet dig for, at det skal være nu, så er du havnet det rette sted. Her på siden kan du nemlig lære, hvordan man laver en flæskesteg, så den er helt perfekt. Det er nemlig ikke blot at stille den i ovnen og give den en vis sum tid i ovnen.
Det er ikke helt nok, men det betyder dog ikke, at det er svært at lave flæskesteg. Du kan sagtens lære at lave en god flæskesteg, hvis du blot er villig til at bruge tid på at lære det. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med det, er du – som sagt – havnet det rette sted, da du nemt kan lære det herunder.
Sådan laver du en flæskesteg
Herunder kan du lære trin for trin, hvordan du bærer dig ad med at lave en flæskesteg. Derfor skal du også blot følge de trin, der er beskrevet nedenfor:
- For at sikre, at du får et sprødt svær på din flæskesteg, er det vigtigt, at sværen er ridset igennem og med ca. 0,5 cm mellemrum. Pas dog på, at du ikke kommer til at rise ned i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, vil du risikere, at kødsaft trænger op gennem sværen, hvilket vil gøre det sværere at få den helt sprød.
- Dernæst skal du beregne ca. en god tsk groft salt pr. kg kød, hvorefter du skal gnide det omhyggeligt ned mellem sværene. Dernæst skal du lægge stegen på en rist i bradepanden, så sværen hele tiden ligger så vandret som muligt. Du kan evt. bruge lidt sammenkrøllet alufolie eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, hvis der er behov for det.
- Herefter skal du hælde vand i bradepanden, hvorefter du skal sætte stegen midt i en kold ovn. Tænd nu ovnen på 200 grader og steg den i ca. 1,5 time. Stegetiden kan dog være længere, hvis du har en stor steg. Saftigt kød opnås lettest ved at bruge et stegetermometer. Bruger du sådan et, så skal du sørge for at dets spids sidder midt i stegen.
- Du bør holde øje med kernetemperaturen på din steg. Når den lyder på 55 grader, så skal du tjekke om sværen er sprød. Hvis den er det, så kan du fortsætte stegningen til kernetemperaturen rammer 65 grader. Er den ikke sprød, så skru temperaturen op på 250 – 300 grader, indtil temperaturen er på 65 grader. Hvis du vil have boblende svær, skal temperaturen op på mellem 225 og 250 grader.
- Når du har taget stegen ud, så skal du lade den hvile utildækket i cirka 20 minutter. Under hviletiden vil temperaturen af stegen stige til cirka 70 grader. Det er ved denne temperatur, at en flæskesteg vil være gennemstegt.
Stegetid for flæskesteg
Stegetiden for en flæskesteg afhænger af dens vægt. En gængs stegetid lyder dog på halvanden time, hvilket også er det, der er givet udtryk for i vores guide herover.