Hvordan laver man røræg?
Det er ikke svært at lave røræg. Du skal derfor ikke tro, at det er svært. Det er ganske nemt, og derfor er det noget alle kan finde ud af. Det kræver dog, at du først ved, hvordan du skal bære dig ad med det. Hvis du ikke ved hvordan, er du dog kommet til det rette sted, da du her på siden kan lære at lave røræg.
Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at der ikke kun findes én måde at lave røræg på. Faktisk findes der flere hundrede måder at gøre det på, selvom det er en aldeles simpel og enkel ret. Her finder du en grundopskrift på røræg, som er nem at have med at gøre, og som medfører, at dine røræg smager bedst.
Røræg er en ret, der egner sig rigtig godt til brunch, men også til meget andet. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan bruge røræg til. Herunder finder du en opskrift, der er beregnet til en til to personer. Den er dog særligt god til to personer, da du laver to æg til hver.
Sådan laver du røræg:
Hvis du gerne vil lære at lave røræg, finder du herunder en god måde at gøre det på. Dertil finder du også en oversigt over de ingredienser, der skal bruges til det. Hvis blot du følger den guide, der er at finde herunder, er du sikker på, at du får nogle yderst lækre og velsmagende røræg.
Ingredienser:
- 4 store æg (meget gerne økologiske)
- 4 spiseskefulde mælk
- En smule salt
- Friskkværnet peber
- Lidt purløg
- En klat smør til panden
Sådan gør du:
- Du skal starte med at slå dine æg ud i en skål, og dernæst skal du piske dem ganske let sammen med mælk, salt og en smule friskkværnet peber.
- Det anbefales, at du bruger en gaffel til dette, da æggemassen helst ikke skal piskes alt for meget.
- Smelt herefter en lille spiseskefuld smør på en middelvarm pande, hvorefter æggemassen hældes på panden.
- Nu skal du lade æggene sætte sig, og efter ca. et minuts tid kan du begynde at røre æggene sammen. Til dette skal du blot bruge en spatel eller paletkniv.
- Det er vigtigt, at du ikke steger æggemassen for længe. Den er færdig, når den er helt samlet. Når du er færdig med at stege dine æg, skal du blot komme dem i en lille skål.
- Til sidst skal du drysse med lidt friskklippet purløg og krydre med lidt friskkværnet peber på toppen. Lad det ikke ligge for længe, men server derimod med det samme.
Hvor meget varme skal jeg have på?
En af de ting, der især er vigtig at have styr på ved tilberedning af både røræg, omelet og spejlæg er, at det ikke gøres på en kogeplade, der er for varm. Du skal derfor altid lave dine æg ved jævn varme – helst lige omkring middel eller lidt over. På denne måde bliver æggene nemlig klart bedst.