Sådan kan du investere i teknologi
Share:

Sådan kan du investere i teknologi

Mange nye investorer er kommet ind på aktiemarkedet de sidste par år, ikke mindst på grund af de negative renter, men også for at prøve at tjene nogle penge og måske i sidste ende kunne trække sig tilbage fra et lønjob før tid og leve af sine investeringer. Her ser vi på tre områder inden for tech, du kan overveje at investere i.

Man kan investere i en række forskellige sektorer, og her er tech – eller på dansk teknologi – en af dem, der har været meget oppe i tiden. Men tech er ikke bare tech, tech dækker over en lang række af forskellige undersektorer, der alle bidrager til at hjælpe os med at løse forskellige udfordringer eller simpelt hen gøre vores liv lettere.

Elbiler er fremtiden

Elbiler er hastigt på vej frem, og mange bilfabrikanter arbejder på at udvikle deres egne modeller. I takt med den grønne omstilling og udfasningen af fossile brændstoffer vil fremtidens køretøjer være drevet af el og i et vist omfang brint. At investere i elbiler er derfor at investere i fremtiden, og der er masser af selskaber, du kan investere i. Tag og køb aktier, hvis det relaterer sig til teknologi, hvis du vil med på bølgen. Eller følge med strømmen, så at sige. Du kan købe aktier i elbilselskaber på mange forskellige børser, da virksomheder over hele verden arbejder med at udvikle og producere elbiler og gerne vil være med i dette kapløb.

Hvis du interesserer dig for elbiler, kan det også være relevant for dig at investere i selskaber, der producerer ladestandere, for elbilerne skal jo tankes op med strøm, så også her er der et marked i vækst, som kan være værd at se nærmere på. Når du har besluttet at investere i noget, f.eks. ladestandere, så undersøg, hvilke selskaber der findes og hvem af dem, der ser ud til at have den bedste forretningsmodel. Her kan du også se på regnskaberne, patenter og hvem der sidder i bestyrelsen. Sådan kan du finde de gode virksomheder at investere i.

Læs også  Sådan kan astrologi hjælpe dig

Delebiler og måltidskasser

Måske tænker man ikke på disse opfindelser som tech, men der ligger mange timers teknologisk udvikling bag disse koncepter, hvor borgerne med delebiler kan have en bil til rådighed uden at eje den, og med få klik fra sin computer eller telefon bestille dagligvarer til levering på bopælen. Også her er der spændende virksomheder, som arbejder målrettet med disse ting og som for tiden har godt vind i sejlene på verdens børser.

Køling af servere

I en lidt anden genre, men stadig indenfor teknologisektoren findes der selskaber, som arbejder med vandkøling af servere og datacentre. Med vor tids enorme dataforbrug og servere, der skal lagre de mange data, er der behov for nedkøling af disse, og vel at mærke gerne på en grøn og bæredygtig måde. Her findes der bl.a. en dansk virksomhed, som køler servere med vand og efterfølgende bruger det nu varme vand til opvarmning af danskeres hjem. Denne teknologi er banebrydende og har en strålende fremtid for sig, da mængden af data og dermed servere næppe bliver mindre i fremtiden.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *