Sådan sikrer du dit barn i bilen 
Share:

Sådan sikrer du dit barn i bilen 

Vi bevæger os alle ud i trafikken dagligt. Er du typen, der vælger bilen og oftest har dit barn med på bagsædet, så læs med her. Med et par gode råd hjælper vi dig med at sikre dit barns sikkerhed, når I sammen bevæger jer i trafikken.  

Du er sikkert allerede bekendt med de generelle færdselsregler og har erfaring med, hvordan man opfører sig i trafikken. Men selvom du sandsynligvis er bekendt med disse regler, er ulykker desværre ikke noget, som vi kan barrikadere os imod. Færdes du i trafikken med dit barn, er det derfor meget vigtigt, at du altid tager højde for sikkerheden.   

Gå ikke på kompromis med sikkerheden 

Inden du tænder for bilens motor, er det en nødvendighed at vide, hvordan du sikrer dit barn. Er dit barn under 135cm høj, er det i Danmark lovpligtigt at have dem placeret i en autostol. Dette fordi, at en autostol være med til at sikrer dit barn, hvis en eventuel kollison skulle opstå.  

Der findes mange forskellige autostole og fås både i fremadvendte og bagudvendte udgaver. De fleste forældre vælger at købe en fremadvendt autostol, da disse typisk er billigere og fylder mindre, men en fremadvendt autostol er absolut ikke den ideelle løsning.  

Vælg den rigtige autostol 

Til trods for pris og størrelse er en autostol ikke noget du bør gå på kompromis med, da det kan have fatale konsekvenser for dit barn. En bagudvendt autostol er 5 gange så sikker som en fremadvendt autostol og det anbefales derfor, at du lader dit barn bruge autostolen så længe som muligt.  

På https://autostol.dk/ kan du læse mere om de forskellige udgaver af autostole og ligeledes finde gode råd, som kan være med til at sikre dit barns sikkerhed.  

Læs også  Tips til dig som overvejer at købe nyt elektronik 

Husk altid sikkerhedsselen 

Når du placerer dit barn i en autostol, er det vigtigt, at du også husker sikkerhedsselen. Første gang kan det være svært at spænde stolen fast, men du vil hurtigt finde ud af, hvordan det fungerer. Husk også altid at spænde din egen sikkerhedssele inden du kører, for er du ikke opmærksom på din egen sikkerhed, kan du heller ikke sikre dit barns.  

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *