Share:

Skibakkens teknologiske vidundere

Ordet tech er i disse år på alles læber, og på mange områder giver netop tech, på dansk teknologi, os nye og forbedrede muligheder. Også på skibakken er der i årenes løb sket mange teknologiske fremskridt, og et af dem ser vi på her. Læs med, hvis du også er ski- eller udstyrsentusiast, vi giver dig gode råd. 

I princippet skal der ikke så meget til for at løbe på ski, nemlig ski, støvler og varmt tøj, og sådan var det da også i gamle dage. I dag findes der næsten ikke grænser for, hvad man kan købe af udstyr, og hvad udstyret kan. 

Beskyt dit hoved og få godt udsyn 

Et af de stykker udstyr, som ikke bare er lir og gejl er en hjelm med visir. Her får man med avanceret teknologi maksimal beskyttelse og godt udstyr på samme tid. Netop beskyttelse er utroligt vigtig, når man løber på ski, og de senere år er flere og flere begyndt at køre med hjelm for at beskytte deres hoved. Hovedskader kan være meget alvorlige og i yderste konsekvens betyde hjerneskade, hvis man eksempelvis kører frontalt ind i en anden skiløber, et bjerg eller en lift. 

Også et skjold er en nyere teknologisk opfindelse, som nogle skiløbere benytter sig af. Skjoldet beskytter løberen på samme måde som en skildpaddes skjold beskytter dyrets krop mod skader, og hvis man vil undgå en tur i bananen kan dette altså være værd at overveje. 

Bliv fundet under lavinen 

Et virkeligt teknologisk vidunder må man sige at en Recco, også kaldet lavinebrik, er. Brikken er typisk syet ind i skitøjet og fungerer på den måde, at hvis du skulle være uheldig at blive begravet under en lavine, har redningsmandskabet mulighed for at finde dig. I princippet er det lidt som en metaldetektor, her søger man blot efter den særligt konstruerede lavinebrik, som altså kan redde dit liv. 

Læs også  Hvordan bliver man lektiehjælper?

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *