Hvordan finder man arealet af en trekant?
Arealet er en trekant er – kort sagt – hele den overflade, den indeholder. Det er den todimensionelle mængde materiale, den er bestående af. Arealet af en trekant kan derfor være opgivet i både mm2, cm2, m2 eller km2.
Hvis du skal finde arealet af en trekant, er det den følgende formel, der skal bruges til det. Det er en generel formel, hvorfor den kan variere lidt, men det er dog altid det rette udgangspunkt:
A = 0,5 * h * g
(h er lig med højde i trekanten, mens g er grundlinjen)
Sådan finder du arealet af en trekant
Det siges, at arealet af en trekant er lig halv højde gange grundlinjen. Grundlingen er en af siderne i den givne trekant, mens højden er længden af den vinkelrette linje til den modstående vinkel, der er tegnet fra dens grundlinje.
Hvis du står over for at skulle bestemme arealet af en trekant, kan man vælge alle tre højder. Du skal altid huske på, at det er vigtigt, at du parrer højden med den grundlinje, som den er højde til.
Skal du fx beregne arealet på en trekant, der har en grundlinje, der måler 4,3 cm og en højde, der lyder på 3 cm, kan du bestemme arealet af den given trekant via den følgende formel:
A = 0,5 * h * g
A = 0,5 * 3 * 4,3
A = 6,45
Det er ensbetydende med, at den respektive trekant har et areal, der lyder på 6,45 cm2.
Det er relativt nemt at finde arealet af en trekant
Det er ikke alle, der er klar over det, men det er faktisk ikke specielt svært at finde arealet af en trekant. Det er dog rigtig mange, der tror, at det er, og derfor er der også mange, der mener, at de ikke kan finde ud af at finde arealet af en trekant. Det er dog en skam, at der er mange, der tror, at de ikke er i stand til dette.
Som du også kan se herover, så er det en relativt nem formel, der skal bruges, hvis du ønsker at finde arealet af en trekant. I og med, at det er en simpel formular, der kan regnes på enhver form for lommeregner, skal du ikke bekymre dig for, om det er noget, du kan finde ud af at gøre.
I nogle tilfælde kan det endda lade sig gøre at regne arealet ud i hovedet. Det afhænger dog meget af, hvilke tal, man har med at gøre. Hvis det er lige tal, kan det faktisk være relativt overkommeligt at regne i hovedet. Det er dog ikke et krav, at man kan dette, da de fleste blot bruger en lommeregner til formålet.
Det bør desuden også nævnes, at det er muligt at gøre brug af Herons formel til at beregne areal af en trekant, hvis dette ønskes. Her bruge man i stedet ½ omkreds og sidernes længde til at beregne arealet – for nogen er dette en nemmere fremgangsmåde at bruge.