Hvordan laver man brun sovs?
Der skal ikke være nogen tvivl om, at brun sovs er en sovs, der er elsket i hele Danmark. Det er en sovs, der er elsket af både børn og voksne. Det er dog ikke alle, der ved, hvordan man skal bære sig ad med at lave en rigtig brun sovs. Er du en af dem, der ikke ved det, så kan du heldigvis nemt lære det her på siden.
Hvad det betyder er, at du er havnet det helt rette sted, hvis du har et ønske om at lære at lave brun sovs – og det er med god grund, at du har lyst til at lære dette. Det er en sovs, som hører sig til et hav af forskellige danske retter. Heldigvis for dig, så kan du være helt sikker på, at du kan lære at lave brun sovs herunder.
Sådan laver du en brun sovs
Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle, der ved, hvordan man kan lave en brun sovs. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en sovs, som rigtig mange er vilde med – også dem, der ikke selv har lært at lave den. Det er dog ikke specielt svært at lave den, som du også vil kunne se herunder.
Ingredienser:
- 10 gram smør
- 2 zittauerløg i halve, tynde ringe
- ½ tsk groft salg
- 3 dl vand
- ¼ liter 8 % madlavningsfløde
- 1 tsk japansk sojasauce
- Friskkværnet peber
- 1½ spsk lys saucejævner
- Kulør
Sådan gør du:
Du skal starte med at lade smørret blive gyldent i en pande. Når det har fået lov til det, skal du tilsætte løg og salt og steg ved jævn varme i cirka fem minutter. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at røre af og til.
Det næste skridt er, at du kommer vand i panden, hvorefter du skal bringe det i kog ved kraftig varme, og lad det koge ind. Det skal det have lov til at gøre ved kraftig varme i cirka to minutter. Dernæst skal du hælde dit vand (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde – her kan du evt. få brug for en sigte.
Når du har gjort dette, så skal du bringe vandet fra løgene i kog, hvorefter du skal tilsætte madlavningsfløde, sojasauce, salt og peber, hvorefter du igen skal bringe saucen i kog. Når det er begyndt at koge, så skal du tage din gryde af varme. Dernæst er det næste skridt at få pisket noget saucejævner i.
Efter dette skal du stille saucen tilbage på kogepladen, hvor du skal koge den ved svag varme og under omrøring i cirka 1 minut. Det sidste skridt er at tilsætte kulør og smage til.
Det er nemt at lave brun sauce
Du skal ikke bekymre dig for, om du kan finde ud af at lave brun sauce. Som der også er givet udtryk for før, så kan alle finde ud af at lave brun sovs. Derfor skal du ikke tøve med at kaste dig ud i det.