Hvordan laver man risengrød?
Der skal ikke være nogen tvivl om, at risengrød altid er et hit. Det behøver end ikke at være jul, før det er det. Det er dog en ret, der især hører sig julen til. Hvis du ikke har lært at lære risengrød endnu, er det derfor også en ret, som du naturligvis skal lære at lave. Heldigvis er det dog ikke specielt svært at lære at lave det.
Hvis du gerne vil lære at lave risengrød, så er du kommet til det helt rette sted. Det er nemlig netop det, du kan få hjælp til her på siden. Her får du nemlig både en oversigt over de ingredienser, der skal bruges til det, men også en komplet guide, der trin for trin viser dig, hvordan du skal bære dig ad med at lave det.
Sådan laver du risengrød
Vil du gerne lære at lave en lækker risengrød, skal du blot følge vores guide herunder. Vær dog opmærksom på, at det er vigtigt, at du sørger for at bruge de rette ingredienser – og den rette mængde. Hvis du ikke gør det, er der en risiko for, at du ikke rammer den rette konsistent og smag i din risengrød.
Ingredienser:
- 3 dl vand
- 180 gram grødris (svarer til cirka 2¼ dl)
- 1 liter sødmælk
- ¼ tsk groft salt
- 4 spsk sukker
- 2 tsk stødt kanel
- 50 gram smør
Sådan gør du:
- Du skal blot starte med at bringe vand og ris i kog. Det er vigtigt, at det sker i en tykbundet gryde. Herefter skal du blot lade risene koge ved jævn varme og under omrøring i cirka to minutter.
- Dernæst skal du tilsætte mælk og igen bringe blandingen i kog. Du skal huske, at grøden kun bør koges ved jævn varme og fortsat under omrøring – denne gang i ca. 10 min.
- Nu skal du lægge et låg på grind gryde og koge i cirka 25 min. Du skal ofte tage låget af og røre i din grød. Hvis du synes, at grøden virker for tynd, så bør du koge den i yderligere 5 til 10 min.
- Til sidst skal du blot tilsætte lidt salt og smage til. Dette er en smagssag, hvorfor det ikke er et krav, at du bruger fx ¼ tsk groft salt, som der er angivet i vores ingrediensliste.
- Husk også at få lavet din blanding af sukker og kanel, da du selvfølgelig ikke kan servere risengrød, uden at der er kanelsukker på.
- Når du har fået lavet denne blanding, så skal du blot komme risengrøden i en varm skål. Herefter er den klar til at blive serveret med kanelsukker og smør.
Risengrød er en ret alle kan lave
Hvis du ikke har prøvet at lave risengrød før, er det ikke sikkert, at du ved, om du kan finde ud af det. Her er det vigtigt, at det gøres klart, at det er ganske let, og derfor er det naturligvis også en ret, som alle kan finde ud af at lave.