Hvordan undgår man madspild?
Det er dejligt at have et fyldt køleskab med alt det, man overhovedet kunne have lyst til at spise. Problemet er bare, at hvis man bare køber for at fylde køleskabet, så risikerer man også med at skulle smide en masse mad ud. Det kan jo ikke holde sig for evigt.
Man kan lave en madplan
En effektiv måde at undgå madspild på er ved at lave en madplan. Så kan man nemlig finde ud af, præcis hvad man skal bruge til ugens måltider. På den måde behøver man kun købe de ingredienser, man skal bruge i løbet af ugen. Sådan er man mere sikker på, at det bliver brugt.
Man kan bestille måltidskasser
En anden effektiv måde at undgå madspild på er ved at bestille måltidskasser, eksempelvis på måltidskasse.com, til lige præcis det antal mennesker, som skal spise med. Det er også en god måde at få mere friske råvarer og ingredienser i sin mad. I en måltidskasse får man lige præcis den mængde, man har bestilt. Sådan ender der altså ikke med at ligge en halv pose gulerødder, som var til overs.
Man kan lave mad efter køleskabsbeholdningen
Kan man ikke helt lade være med at købe ind efter de gode tilbud, så er der også andre muligheder. Man kan netop også bare bestemme, hvad man skal spise, alt efter hvad der er i køleskabet. Det bliver meget nemt, hvis man bare googler opskrifter med de ingredienser, der er til overs.
Man kan konservere maden
Skulle man alligevel ende med råvarer, som ikke holder meget længere, findes der også flere måder, man kan konservere maden på. Man kan for eksempel sylte sine grønsager eller tørre sine frugter. Meget man kan også holde sig længere på frost, især når det er tilberedt. Derfor kan man også lave større portioner og gemme dele af maden i fryseren til en anden dag.