Tænk smartere i produktionen
Share:

Tænk smartere i produktionen

Produktion i alle afskygninger er i dag truet af høje omkostninger, tidsforbrug og et behov for lave priser hvis du vil være konkurrencedygtig. Ingen af delene er gode for bundlinjen, men der er heldigvis hjælp at hente.

Jeg er for nylig blevet bekendt med Smart Tools-serien, der er udviklet af danske LPM Production A/S. Ved at kombinere deres praktiske erfaring, teknisk viden og nysgerrig opfindsomhed er det lykkedes at skabe Smart Tools, der kan spare os alle tid i produktionen og øge effektiviteten.

Læs med videre og bliv præsenteret for to af vidunderprodukterne.

Bedre opspænding og hurtigere skift
Det første hjælpemiddel, jeg gerne vil tippe dig om, er Quick-Shift. Her har vi et opspændingsværktøj, der kan optimere processen omkring produktion for 3- og 5- akset bearbejdning.
Med en, hvis jeg selv skal sige det, innovativ fiksturløsning og mekanisk kobling, løser det nye Smart Tool typiske problemer med opspænding. Derudover får du en skiftetid på bare 20 sekunder fra fikstur til fikstur – og det siger vi da ikke nej til!

Og vi er slet ikke færdige. Der er meget at fremhæve, men jeg vil skåne dig for at skulle læse i uendelighed ved bare lige at trække et enkelt punkt mere frem i lyset: Lavere cyklustid. Sidste punkt for Quick-Shifteren handler om at mindske produktionsomkostningerne for at øge konkurrenceevnen, og samtidig sænke antallet af nødvendige værktøjsskift, så du samtidig får mindre slid på maskinerne.

Hvor meget tid kan du spare i din produktion?
Der er store besparelser at hente med Quick-Shift fra serien af Smart Tools. LPM Production testede på eksempler fra deres egen produktion. Her blev resultatet henholdsvis 44 % og 66 % reduktion.

Læs også  De fem vigtigste trends indenfor e-handel i 2018

Den præcise tidsbesparelse afhænger naturligvis af emnets specifikationer. Her kan du få hjælp af eksperterne selv. Ud fra blot produktionstegningen giver de gerne et estimat på hvor meget tid, der kan spares i din produktion.

Brug din dyrebare tid andre steder
Det næste del af Smart Tools, som du bare må kende til, er Quick-Controlleren. Bruger I meget tid på løbende kontrolmåling? Og går der meget tid med at have en medarbejder tilknyttet produktionen?

Det er her Quick-Controlleren kan gøre en forskel. Værktøjet arbejder automatisk ved at opdele en produktion i seks mindre batches i udtagelige opsamlingskasser. Herfra bliver to til tre emner skilt ud fra hver batch. De lander så i separate prøveskuffer, hvor det er let at konstatere mulige fejl – både hvor de opstår og om de er gennemgående.

Du kan altså spare enormt meget tid ved ikke at stå med unødig sortering eller at en hel produktion må kasseres, fordi der er usikkerhed om fejlen.

En fordel ved automatisering, vi stoler på
Jeg har derfor valgt at fremhæve Quick-Controller på grund af den sikkerhed og tryghed, du kan tilføre omkring en uovervåget produktion – dog kun af små og mellemstore emner.

Hele denne smøre om Smart Tools kan måske lyde lidt som at råbe ”robotterne kommer”, når vi kan minimere den tid, som en medarbejder skal være tilknyttet produktionen.

Jeg vælger dog at se det med lidt andre briller – for der er altid et andet sted, som medarbejderens tid kan bruges mere effektivt – måske i opgaver, som maskiner og robotter ikke kan klare.

Læs også  5 tips til at finde krea-inspiration online

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *