Kulturen inden for gaming-verdenen er noget helt unikt
Share:

Kulturen inden for gaming-verdenen er noget helt unikt

Kultur kan være mange ting. Det er noget, der definerer en bestemt gruppe af mennesker. Derfor er det også kun ganske naturligt, at der er en helt særlig kultur inden for gaming-verdenen. Hele verden findes der mange gamere, der enten lever af det på professionelt plan eller ser det som deres største hobby.

De ser derfor også på en PC på en helt anden måde end den gængse dansker. De fleste ser det som et værktøj i forbindelse med deres arbejde eller blot som en kilde til underholdning. Gamere ser det i stedet som et adgangsgivende stykke elektronik til at kunne hoppe ind i en helt anden – og virtuel – verden.

Gamere prioriterer deres PC helt anderledes

Det er en kultur, der særligt er præget af et helt andet syn på PC’er. De fleste går derfor også meget op i, hvordan deres PC ser ud. Derfor er gaming-udstyr ikke blot noget, der skal være med til at forbedre deres performance i de enkelte spil – det er også vigtigt for dem, at det ser sejt ud på deres skrivebord.
Det er eksempelvis derfor, at de fleste foretrækker gaming-udstyr, der lyser op i kraftige neon-farver. Det er dog hovedsageligt mus og tastatur, hvor dette er en prioritet. Dog vælger flere at udstille deres PC frem for at gemme den væk under bordet, hvorfor udseendet af denne også bliver prioriteret højere og højere.

Er det noget, du ønsker at se nærmere på, så klik her og bliv præsenteret for et udvalg af gaming-udstyr, der på formidabel vis illustrerer, hvordan kulturen har skabt en norm inden for udseendet af det udstyr, der bruges til gaming. Det kan bedst sammenlignes med, hvordan der skabes en tøjmode på catwalken.

Læs også  Velfærdsteknologi gør livet nemmere for ældre

Gaming bliver større – e-sport vinder frem

Gaming har dog også udviklet sig fra at være en simpel hobby til i dag at være en milliardforretning. Ikke blot for spiludviklere og producenter af udstyr til gaming. Det er nemlig også noget, der gør sig gældende for dem, der spiller spillene. I løbet af de seneste par år har gaming for alvor overtaget verden.
E-sport bliver af mange betragtet som en reel sport, og mange af de konkurrerende atleter inden for e-sport får en yderst hæderlig sum penge. Samtidig er præmiesummen i de enkelte konkurrencer ofte på mange millioner kroner, hvilket er ensbetydende med, at det er en god arbejdsdag, hvis du vinder.

Det er dog ikke kun e-sport, der vinder frem. Streaming er også blevet markant større. Det samme er selve gamingsektionen på YouTube, hvor mange tusinde gamere verden over tjener mange penge på at optage videoer af, at de spiller og uploader dem til YouTube. Det understreger også, at gaming er en forretning.
Hvad har det betydet for kulturen, at det er blevet en forretning og ikke længere blot er en hobby? Nogle mener, at det er en skam, da folk ikke længere spiller for at følge deres passion, men for at tjene penge. Andre mener, at det er formidabelt, eftersom gaming endelig får den opmærksomhed, det fortjener.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *