Hvordan laver man blødkogt æg?
Det er ikke just en stor videnskab at koge et blødkogt æg. Det ændrer dog ikke på, at de fleste har prøvet at koge et blødkogt æg enten for meget eller for lidt. Hvis man skal lave et godt blødkogt æg, handler det derfor om at ramme plet. Når du først ved, hvordan du gør dette, så handler det faktisk blot om at øve sig på det.
Hvis du ikke ved, hvordan du skal lave et blødkogt æg, så den får den helt rette konsistens, så er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig en lille guide, der kan hjælpe dig med at lave et helt perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, men blommen stadig er flydende.
Sådan laver du et perfekt blødkogt æg
Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er vildt svært at lave et blødkogt æg. Det handler derfor primært om at lære sig selv den rette teknik. Når man først har lært den, så vil det hurtigt sidde i håndleddet, så du i fremtiden let kan lave et æg, som du gerne vil have det – og så tager det endda ikke specielt lang tid.
Her er det dog vigtigt, at det også er gjort klart, at der er forskel på, hvordan folk bedst kan lide deres æg. Fx er der nogen, der bedst kan lide deres æg, når hviden lige er blevet fast, mens blommen er helt flydende. Der er også andre, der godt kan lide, at det er en mellemting mellem et blødkogt æg og et hårdkogt æg.
Den guide, der følger herunder, er for dig, der gerne vil have et helt blødkogt æg. Det vil sige, at du får et æg, hvor blommen stadig er helt flydende:
- Du skal starte med at hælde cirka 2 dl vand i en mellemstor gryde. Når du har gjort det, skal du blot placere den på en kogeplade og bringe det i kog.
- Herefter skal du forsigtigt lægge dine æg ned i det kogende vand. Hertil er det en god idé at bruge en spiseske, så du ikke blot smider æggene ned i vandet.
- Nu skal du lægge låg på og igen bringe vandet i kog. Du skal blot lade vandet koge ved svar varme i cirka fem minutter.
- Når det har fået lov til at koge i cirka fem min., så skal du tage æggene op af det kogende vand og skynde dig at hælde koldt vand over dem. Det sikrer nemlig, at det er nemmere for dig at pille dem. Du kan ellers risikere, at du brænder fingrene, når du skal pille ægget.
Alle kan lære at lave blødkogte æg
Der skal ikke være nogen tvivl om, at alle kan lære at lave blødkogte æg. Derfor er det selvfølgelig også noget du kan lære. Hvis blot du følger de trin, der er beskrevet herover, så er du sikker på at få et æg, der er kogt til perfektion.